Gyakran Ismételt Kérdések


Miért érdemes karosszériavédő fóliát telepíteni?

  • Megőrzi az autója eredeti megjelenését
  • Védi a felületet a felcsapódó kavicsoktól
  • Nem ártanak a fényezésének, ha kulccsal meghúzzák autóját
  • Védi a felületet a bogaraktól
  • Védi a felületet a gallyaktól
  • Sérülés esetén gyorsan, egyszerűen cserélhető

Milyen alapanyagot használ a Raxus?

Alapanyag tekintetében a SkyFol Cobra Premium kővédő fólia termékeit használjuk. A Cobra Premium kővédő fólia az amerikai piacvezető gyártók termékei, mely elérhető tükörfényes és matt kivitelekben. (www.skyfolcobra.hu).

Milyen telepítési technikával dolgozik a Raxus?

Kivitelezés tekintetében a felülettisztításhoz a svájci Riwax professzionális termékeit használjuk. A tökéletes vágásokat solingeni pengékkel végezzük, a kasírozáshoz zselét, a formázáshoz speciális technikát alkalmazunk. A végeredmény: teljességgel észrevehetetlen kővédő fólia réteg autója teljes védelme érdekében.

Mennyiben kell másképpen kezelni a karosszériavédő fóliázott felületet?

A hosszú távon is szép megjelenés érdekében fontos pár dolgot betartani. Tilos a kővédő fóliázott felületen olajalapú tisztítószereket használni, mivel ezek változásokat eszközölhetnek a felületi bevonaton (sárgulás, mattulás, stb.). Ha új tisztítószert alkalmaz, akkor feltétlenül próbálja ki egy nem látható helyen, hogy mi történik a karosszériavédő fóliával. A PH semleges samponokat biztosan használhatja, valamint javasoljuk a Riwax Quick Shine felületvédő bevonatát a fólia épségének megőrzése érdekében, havonta egyszer. Mindenképpen javasolt a gépi mosókat kerülni, mivel azok a fényezéshez hasonlóan összekarcolják a kővédő fólia felületét is. Tisztításnál használjunk mikroszálas törlőkendőt.

Mennyire tartós a kővédő fólia?

A kővédő poliuretán fólia a legtartósabb felületvédő fólia, amit járművekre telepíteni lehet. Várható élettartama 5-8 év. Abban a valószínűtlen esetben, ha a gondja lenne az általunk telepített termékkel, cégünk 5 év (Premium) csere szavatosságot vállal.

Mi tartozik a Raxus szavatosság alá?

A Raxus által feltelepített fólia a szavatossági időn belül nem fog elválni, vagy felhólyagosodni, megőrzi eredeti víztisztaságát és fényét/mattságát. A karosszériavédő fólia nem sérthetetlen, hasonlóan karcolódik, mint az autó fényezése. Komolyabb mechanikai behatások, mint pl. ütközések, koccanások esetében a fólia átszakadhat és az alatta lévő felület sérülhet, bár jóval csekélyebb mértékben, mint fólia hiányában. Anyaghibából, vagy telepítési hibából eredő probléma esetén a fóliát azonnal cseréljük.

Mennyi ideig tart a karosszériavédő fólia telepítése?

Ez nagyban függ a felülettől. 1 és 3 nap közötti időtartammal kell számolni, de esőben, vagy hidegben további 12-24 órás száradás szükséges, mielőtt elviheti az autót.

Lesz-e különbség a kővédő fóliázott és nem kővédő fóliázott felületek között?

Lesz. Bár színeltérés nem lép fel, a fóliázatlan felület pár év után tele lesz mikrokarcokkal, míg a kővédő fóliázott teljesen ép marad. Amennyiben csak vékony csíkot telepítünk, úgy a kosz ennek mentén beül, ami ugyan magasnyomású mosóval eltávolítható, de általában látszik. Ez főleg világos autókon csúnya. Mi mindenképpen azt javasoljuk, hogy teljes karosszéria elemeket védjünk, ne darabokat. Ettől függetlenül elemek részeinek védelme is megoldható, amennyiben Ön így igényli.

Milyen felületeket érdemes kővédő fóliázni?

Start csomagunk az autója “A” oszlopig történő teljes csomagolását foglalja magába. Ezek a területek a kavics felverődésnek leginkább kitett részek, melyeket teljesen burkolunk, elkerülve a felületek egyenetlen kopását, esztétikátlan kontúrvonalakat és a tökéletlen védelmet.
Family csomagunk a Start csomagon felül tartalmazza a kilincsek alatti sérülékeny rész, valamint a raktérnyílás fóliázását.
Sport csomagunk a Family csomagon felül tartalmazza a küszöbök, valamint a tető fóliázását. A nagy sebességgel közlekedő autók küszöbe is összeverődik kavicsokkal és a tető első éle sem ússza meg épen az éveket.
All Inclusive csomagunk az autó minden elemének teljes csomagolását foglalja magába, teljesen megőrizve autója eredeti fényezését, annak minden pontján.  

Eltávolítható a karosszériavédő fólia?

A Raxus a megfelelő eszközök és szakismeret birtokában maradéktalanul el tudja távolítani a korábban általa feltelepített karosszériavédő fóliákat.

Létezik színes karosszériavédő fólia is?

Egyedül lámpákra létezik füst színű. Ha át szeretné színezni autóját, akkor keresse autócsomagoló szolgáltatásunkat. Gyakran ajánlott a csomagoló fóliákat a karosszériavédő fóliákkal kombinálni, mint például matt csomagolások esetében a sérüléseknek leginkább kitett elemek védelmében.

Mit kínál még a Raxus az autómra?

A Raxus karosszériavédő fóliázás mellett két további szolgáltatást biztosít. Az autócsomagolás segítségével tartósan, de eltávolíthatóan megváltoztathatja autója megjelenését, vagy design fóliáink segítségével egyedi megjelenést érhet el. Az üvegfóliázás segítségével csökkentheti az üvegeken keresztül beáramlott hőt, sötétebbé varázsolhatja üvegeit és törés esetén védheti szeretteit a szilánkoktól.


Raxus Design Kft. | 2040 Budaörs | Alsóhatár utca 12/B
Telefon: +36 70 371 79 53 | e-mail: info@raxusdesign.hu