Nézze meg hogyan készül egy taxifóliázás!

Autó átvétele

Az autó átvételekor az ügyféllel közösen átnézzük, hogy minden működik-e az autón. Lámpák, tolatóradarok, ablaktörlők, stb. Négy darab nagyfelbontású fotót készítünk és rögzítjük az esetleges sérüléseket. Szerződést írunk alá a vállalt munkáról, határidőkkel, fizetendő összeggel és általános vállalási szabályzattal. Bizonyos elemek kiszerelése nélkül nem lehet minőségi autócsomagolást végezni, ha valaki ennek az ellenkezőjét mondja, akkor jobb, ha másik műhelyt keresünk. Az autót kérjük tiszta állapotban hozni, matricákat leszedni, ragasztóanyagot lemosni szíveskedjenek. Ellenkező esetben 20.000 Ft + áfa tisztítási költséget számolunk fel. Nagyon fontos: az autót semmivel se kezeljük, ne tegyünk rá waxot, vagy viaszt mielőtt fóliáztatni hozzuk!

Szerelés és tisztítás

Az autóról bizonyos alkatrészeket kiszerelünk, melyek elősegítik a minőségi munkavégzést, mint például a kilincsek, emblémák, stb. Ezt követően profi tisztítást végzünk, különös tekintettel az élekre, ahol a lehajtások rögzülnek. Ez egy nagyon fontos mozzanat, melyet sokan elnagyolnak, ennek következtében visszaválik a fólia.

Fólia telepítés

A fólia felragasztása nem bonyolult dolog, az ördög itt is a részleteken rejlik: élek eldolgozása, profi kasírozás, egyenes vágás, vágások alatti maszkolás, stb. Pár példa az érthetőség kedvéért.

  • élek eldolgozása: ha nem megfelelő, akkor nem csak ronda, de hajlaos itt az anyag vissza is válni idővel
  • profi kasírozás: ha levegőt hagyunk az anyag alatt, akkor melegben a levegő kitágul és felnyomja a vinilt, aztán persze lehet visszamenni és szurkálni
  • egyenes vágás: nem olyan egyszerű mint gondolnánk, persze profi eszközzel és nagy gyakorlattal könnyebb, hogy mit nem mondunk
  • vágások alatti maszkolás: ha nem akarjuk, hogy úgy nézzen ki az autónk, mint egy vágódeszka, akkor erősen ajánlott olyan műhelyt választani, ahol használnak olyat, hogy Knifeless Tape, vagy maszkoló szalag vágások alá 

Összeszerelés

Ha hanyagul szedtünk szét valamit, akkor azt már nehéz megfelelően összerakni, ez nagy tanulság. A profi műhelyek címkézve külön gyűjtik az alkatrészeket és cserélik az elpattant, vagy elfáradt patentokat. Az emblémákat, díszléceket ugyanolyan technológiával ragasztják vissza, mint az autógyárak. 

Ápolás

A ragasztás után a fólia felületét megtisztítjuk és alacsony szilikontartalmú folyékony ápolóval lekezeljük. Ennek alkalmazását a későbbiekben is javasoljuk.

Dokumentumok kitöltése

A munka végeztével műbizonylatot állítunk ki, mely tartalmazza az autó adatait, a fólia egyedi tekercsszámát és a kivitelezés paramétereit.

Átadás

Az átadás Nálunk mindig egy kisebb ceremónia, mely mindig egy apró és figyelmes ajándékkal párosul.


Raxus Design Kft. | 2040 Budaörs | Alsóhatár utca 12/B
Telefon: +36 70 371 79 53 | e-mail: info@raxusdesign.hu