Gyakran Ismételt Kérdések


Miért érdemes autócsomagoló fóliát telepíteni?

  • Teljesen új megjelenést biztosít autójának
  • Régi álma válhat valóra, hogy autója kedvenc színében tündököljön
  • Fekete tetővel, karbon tükrökkel sokkal sportosabb lesz autója megjelenése
  • Idejétmúlt belső fabetéteit átfóliáztathatja alumíniumra, karbonra, kígyóbőrre, vagy tetszőleges színre
  • Az autócsomagoló fólia bármikor eltávolítható

Milyen alapanyagot használ a Raxus?

Alapanyag tekintetében a SkyFol Cougar autócsomagoló fólia termékeit használjuk. A Cougar autócsomagoló fóliák az amerikai piacvezető Avery Dennison és  terméke, mely elérhető tükörfényes és matt kivitelekben. A Cobra Value kővédő fólia egy dél-koreai termék egyedülálló ár-érték aránnyal. (Képes hivatkozás a www.skyfolcobra.hu címre).

Milyen telepítési technikával dolgozik a Raxus?

Kivitelezés tekintetében a felülettisztításhoz a svájci Riwax professzionális termékeit használjuk. A tökéletes vágásokat solingeni pengékkel végezzük, a formázáshoz speciális technikát alkalmazunk. A végeredmény: tökéletes új megjelenés autója számára.

Mennyiben kell másképpen kezelni a fóliázott felületet?

A hosszú távon is szép megjelenés érdekében fontos pár dolgot betartani. Tilos a fóliázott felületen olajalapú tisztítószereket használni, mivel ezek változásokat eszközölhetnek a felületi bevonaton (sárgulás, mattulás, stb.). Ha új tisztítószert alkalmaz, akkor feltétlenül próbálja ki egy nem látható helyen, hogy mi történik a karosszériavédő fóliával. A PH semleges samponokat biztosan használhatja, valamint javasoljuk a Riwax Quick Shine felületvédő bevonatát a fólia épségének megőrzése érdekében, havonta egyszer. Mindenképpen javasolt a gépi mosókat kerülni, mivel azok a fényezéshez hasonlóan összekarcolják az autócsomagoló fólia felületét is. Tisztításnál használjunk mikroszálas törlőkendőt.

Mennyire tartós az autócsomagoló fólia?

Az öntött PVC fólia az egyik legtartósabb fólia, amit járművekre telepíteni lehet. Várható élettartama 5-10 év. Abban a valószínűtlen esetben, ha a gondja lenne az általunk telepített termékkel, a Raxus 3 (metál, színes karbonok), 5 év (sima színek, fekete karbonok) és 6 év (fekete, fehér) csere szavatosságot vállal.

Mi tartozik a Raxus szavatosság alá?

A Raxus által feltelepített fólia a szavatossági időn belül nem fog elválni, vagy felhólyagosodni, megőrzi színét és fényét/mattságát. Az autócsomagoló fólia sérülékenyebb, mint az autó fényezése. Számos esetben javasoljuk a mechanikai behatásoknak leginkább kitett részek karosszériavédő felül fóliázását. Anyaghibából, vagy telepítési hibából eredő probléma esetén a fóliát azonnal cseréljük.

Mennyi ideig tart egy autócsomagolás?

Ez nagyban függ a munka méretéttől. Elemek design fóliázása pár órát vesz igénybe, teljes autócsomagolás esetén 2 és 5 nap közötti időtartammal kell számolni, de esőben, vagy hidegben további 12-24 órás száradás szükséges, mielőtt elviheti az autót. A nyugati prémium műhelyekhez hasonlóan a Raxusnál is aranyszabály, hogy egy autón egy ember dolgozik. Ezért nem fejezünk be egy autót egy nap alatt és ezért tarthat 5 napig is egy telepítés, ha az ügyfél a falcokat is egy darabból fóliáztatni szeretné.

Mennyire kell szétszedni az autómat csomagolás esetén?

Autótípustól függ, de általában a lámpákat és kilincseket kiszereljük. Amennyiben bonyolultabb szerelés szükséges, úgy szakszerviz végzi el a szereléseket, melyet a tulajdonossal előre egyeztetünk. Szinte valamennyi autószalonnal kapcsolatban vagyunk, így megfelelő szakember biztosítása nem okoz problémát.

Eltávolítható az autócsomagoló fólia?

A Raxus a megfelelő eszközök és szakismeret birtokában maradéktalanul el tudja távolítani a korábban általa feltelepített autócsomagoló fóliákat.

Az autócsomagoló fólia mekkora mértékben védi a fényezést?

Védi a felületet mattulás és mikrokarcok ellen, ám kavicsfelverődések és egyéb mechanikai behatások védelme kizárólag poliuretán karosszériavédő fólia telepítésével biztosítható.

Mit kínál még a Raxus az autómra?

A Raxus az autócsomagolás mellett két további szolgáltatást biztosít. A karosszériavédő fóliázás segítségével megőrizheti autója eredeti fényezését, védheti a kavicsoktól, gallyaktól, bogaraktól és vandáloktól. Az üvegfóliázás segítségével csökkentheti az üvegeken keresztül beáramlott hőt, sötétebbé varázsolhatja üvegeit és törés esetén védheti szeretteit a szilánkoktól.


Raxus Design Kft. | 2040 Budaörs | Alsóhatár utca 12/B
Telefon: +36 70 371 79 53 | e-mail: info@raxusdesign.hu